header

Actueel

20
Met ingang van 1 januari 2017 worden de activiteiten van Breedijk Bloemen uit Honselersdijk voortgezet onder de vlag van Floral Trade Group, met behoud van het eigen label ‘Breedijk Blumen’. Floral Trade Group is de nieuwe groepsnaam van Van der Plas Groep B.V. uit Rijnsburg. Met de krachtenbundeling verwacht Breedijk beter te kunnen inspelen op de wensen van de markt, de kwaliteit van de dienstverlening en wordt ook de continuïteit van deze succesvolle onderneming gewaarborgd.

Dick Breedijk startte in 1975 zijn exportbedrijf met de verkoop van bloemen op de Duitse markt in Sauerland. Anno 2016 hebben de traditionele lijnrijders plaats gemaakt voor online verkoop van bloemen en planten. De webshopbestellingen worden in Honselersdijk klaargemaakt en getransporteerd naar verdeelcentra in Duitsland. Het bedrijf heeft ca. 60 medewerkers in dienst in Nederland en Duitsland. Dick Breedijk, oprichter van het bedrijf, heeft inmiddels de 68-jarige leeftijd bereikt en is blij met de nieuwe koers. “Met deze stap laten we zien dat we klaar zijn voor de toekomst en dat we met deze samenwerking elkaar kunnen versterken door een nog groter bereik te creëren in Duitsland”, aldus de ondernemer. 

Behoud identiteit
Floral Trade Group is een innovatief familiebedrijf in Rijnsburg en is een van de grotere spelers in de sierteeltsector. Het bedrijf bedient verschillende segmenten in binnen- en buitenland met haar diversiteit aan dochterbedrijven waaronder Van der Plas Flowers and Plants B.V. en Heembloemex B.V. Met ingang van 1 januari 2017 maakt Breedijk Blumen hier deel van uit. In cultuur, klantwaarden, verkoopmethodiek en ambitie hanteren Breedijk en Floral Trade Group dezelfde uitgangspunten. Met deze stap blijven de klanten verzekerd van een optimale dienstverlening met hoogwaardige kwaliteit bloemen, planten en decoratiematerialen.